Enota Kekec

Igre brez meja v vrtcu Kekec

V četrtek, 24. oktobra, smo za otroke in starše našega vrtca pripravili srečanje z namenom preživeti prijetno, igrivo in aktivno popoldne. Zbrali smo se na krajevnem igrišču, kjer smo že v dopoldanskem času skupaj z otroki porisali tla s kredami ter s tem označili potek iger.

Med prihajanjem so otroci s starši vlekli listke z barvnimi zvezdicami. Prva naloga je bila, da  med seboj poiščejo zvezdice enake barve in se na podlagi le teh  razdelijo v štiri skupine. Vsaka skupina je imela svoj dom, ki je bil prav takšne barve kot zvezdica. Nato so morali določiti vodjo, ki jih je popeljal od igre do igre, bral navodila iger in pa čuvaja hiše, ki je dom in cekine, katere so prinašali po opravljenih igrah, čuval.
IMG_3269 IMG_3272
Na sredini igrišča je bil postavljen otok, kjer je bil skrit zaklad. Do zaklada so lahko prišli le tako, da so si zgradili most, za katerega so lahko gradbeni material (kolebnice, obroči) s cekini kupili na tržnici.

IMG_3292 IMG_3300
Otroci in starši so se preizkusili v štirih igrah (Padalo z žogo, Labirint, Tri v vrsto in Nošenje balonov). Vse igre so opravili uspešno in tako vsi prišli do otoka, do zaklada piškotov.

IMG_3306 IMG_3309
Zadovoljni in z nasmehi na obrazu smo zaključili druženje s piškotno pojedino ter s podelitvijo medalj.

Vesna Šparlek

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content