Enota Kekec

Čarobne gozdne dogodivščine

V  letošnjem letu imamo vsak četrtek dan namenjen gozdu, to so naši gozdni četrtki. Z najstarejšimi otroki se kmalu po zajtrku odpravimo proti gozdu. Gozd najprej pozdravimo. Po strmi in urejeni poti nas velikokrat pričaka sonce, danes je bila še megla, zato smo lahko poslušali kapljice in tako spoznavali vodo v  takšni obliki. Na poti smo izvajali vaje za razgibavanje jezika, prepoznavali smo tisto, kar smo slišali (vlak, petelina, race, avtomobile …). Na vrhu  pa smo že opazovali sončne žarke in tako opazili zanimiv izvor svetlobe v meglenem jutru.

V decembrskih dneh so nas presenetila pisma vseh treh dobrih mož. Včasih so nas malo okregali, drugič pohvalili, velikokrat pa prosili za kakšno pomoč in nam dali naloge. Prvi nam je pisal savski parkelj, ki je prebival v bližini našega vrtca. Na gozdni poti nam je kar precej ponagajal … Dedek Mraz nam je pisal in nas prosil, če bi v gozdu okrasili drevesce. Poslal nam je ves potreben material, da smo ga okrasili. Vsi smo bili nanj zelo ponosni. Ker nas letos Dedek Mraz ni uspel obiskati, nam je poslal svojo pomočnico, dobro vilo, ki nam je v gozdu pričarala čarobnost, pravljičnost in še darila …. zares čarobni dan v gozdu … za vse otroke enote Kekec. Tudi naši najmlajši otroci so uspeli premagati hrib in s pomočjo vzgojiteljic prispeli do daril. Dobra vila je v gozdu pustila lepo belo obleko, rokavice … ampak je nismo videli, bili smo prepozni …

Današnja naloga, ki nam jo je tudi letos v pismu napisal dedek Mraz je bila naslednja; v gozdu smo preštevali, koliko mesecev nas loči do ponovnega obiska dobrih mož. Ob poti smo polagali palčke, ki smo jih našli … jih razvrstili, prešteli in se ob tem še seznanili z imeni mesecev … druga naloga je bila, da smo pospravili  okraske z našega drevesa.  V sprostitveni minutki smo izvajali dihalne vaje, ki pomagajo pri pravilnem načinu dihanja, ki je pri govoru zelo pomembno ter vaje pihanja, ki prav tako pomagajo krepiti ustrezno izpihovanje. Ker pa je imel Domen ravno danes rojstni dan, smo zapeli in mu čestitali kar v gozdu ob naši novi »torti« iz blaga. Na koncu smo si še pripravili palice in storže za hokej… to pa za naslednji četrtek. Komaj čakamo!

Mirjam Andrejčič, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content