Enota Kekec

15. februar MEDNARODNI DAN BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU

Je že res, da vsi vemo za 14. februar, ko praznujemo valentinovo. Dan za njim, 15. februarja, ko je dan boja proti otroškemu raku, pa ve le peščica ljudi.

Tako smo v enoti Kekec letos temu dnevu posvetili več pozornosti. Skupaj z otroki smo pripravili zlate pentlje, ki so simbol ozaveščanja BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU. Že v jutranjem krogu smo strokovne delavke poskušale otrokom približati, čemu posvečamo današnji dan, kako pristopati do družin, ki imajo obolelega otroka … Po pogovoru smo si pripeli zlate pentlje in jih nosili tekom dneva.

Skupaj z otroki iz skupin Žabice in Miške smo se udeležili akcije USTVARI DREVO ŽIVLJENJA za JUNAKE 3. NADSTROPJA. Narisali smo deblo drevesa in nanj odtisnili svoje dlani. Naše dlani so bile barvite, kar simbolizira življenje. Izdelka smo fotografirali in poslali na Društvo junakov 3. nadstropja, poleg drevesa pa smo jim poslali tudi en velik objem. Nazaj smo prejeli odgovor, da se vsem lastnikom odtisnjenih dlani lepo zahvaljujejo in nam tudi oni pošiljajo en velik objem in zahvalo.

Po končani akciji bodo iz vseh prispelih fotografij dreves ustvarili barviti gozd.

Mi pa smo ponosni in veseli, da smo s sodelovanjem v akciji ozavestiti, da je 15. februar MEDNARODNI DAN BOJA PROTI OTROŠKEMU RAKU.

Mateja Novljan, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content