Enota Jurček

Ponovno v vrtcu

Večina otrok je bila v domačem varstvu več kot tri mesece. Pri nekaterih nismo niti zaključili uvajalnega obdobja, pa smo že zaprli vrtce zaradi epidemije. Pri ponovnem prihodu v vrtec so nas »Krtki« pozitivno presenetili. Večina otrok je prišla polna energije in pričakovanj do novih iger in dejavnosti. Zato sva jim skušali prve dni po odprtju vrtca ponuditi čim več raznolike igre. Za vsak dan sva jim pripravili pester izbor dejavnosti, ki so otrokom blizu (hoja po senzornih ploščah in čutni poti, igre z velikimi in malimi žogami, vodni mlinčki in vodne ure, telovadba s črvi, premagovanje ovir pajkove mreže, spuščanje po toboganu, igra s škatlami in penicami …).

V tem času je bil tudi pust in ker se nismo mogli udeležiti pustnega sprehoda s starejšimi otroci iz vrtca, sva pripravili pustno rajanje v oddelku. V vrtcu Jurček je tradicionalno pustno fotografiranje. Zaradi situacije nas letos ni obiskal in fotografiral fotograf, ampak smo za to poskrbele same. Po fotografiranju otrok smo slike natisnile, plastificirale in otroci so jih lahko odnesli domov.

V mesecu februarju nam je bila v pomoč tudi dijakinja Karmen, ki nam je s praktičnimi nastopi popestrila dopoldneve pri Krtkih. Pripravila je čutno pot iz naravnih materialov, senzorne igrače za tip idr. Pred počitkom pa je otrokom pripovedovala glasbeno pravljico Trije prašički ob spremljavi kitare. Čas smo preživljali tudi na prostem. Otroci so se prvič igrali tudi v velikem peskovniku in raziskovali igrišče vrtca.

Mesec smo zaključili z zgodbo o Palčku Pohajalčku, ki so jo otroci ob najini pomoči tudi dramatizirali po svojih sposobnostih.

Vsekakor je bilo pri Krtkih v mesecu februarju sproščeno in hkrati zanimivo. K temu sva prispevali s pripravo različnih dejavnosti.

Tanja Rozina in Ika Koderman

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content