Enota Jurček

Še lepši jesenski dnevi z babicami, dedki in starši naših otrok

Tople oktobrske dni so nam v vrtcu Jurček popestrili starši in stari starši, ki so se nam pridružili pri dveh različnih jesenskih aktivnostih.

V četrtek, 18. 10., smo na jesenski piknik povabili za spremembo samo babice in dedke, za katere smo spekli nekaj kostanja, krompirja in skuhali kompot ter čaj. Pripravili smo jim tudi dve delavnici z naravnimi materiali. Odziv starih staršev je bil neverjeten – veliko številnejši, kot smo vajeni obiskov staršev. Na igrišču je bilo čutiti posebno pozitivno energijo, ki so jo s svojimi zadovoljnimi obrazi izžarevali dedki in babice, ker so imeli priložnost preživeti čudovito dopoldne s svojimi vnuki.

jurc1 jurc2

V soboto, 20. 10., pa smo se s starši naših otrok strumno odpravili na pot do bližnje domačije, kjer smo se pogreli s toplim čajem in posladkali s piškoti, ki nam jih je postregla domačinka. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno in tudi udeležba je bila kar številčna. Kdor je želel, si je lahko ogledal tudi sušilnico sadja in preko 200 let staro hišo, s črno kuhinjo. Druženje smo zaključili vsak po svoje, nekateri smo odšli v dolino prej, nekateri pa so se z otroki na domačiji še poigrali.

jurc3 jurc4

Za kolektiv enote Jurček: Iris Mohar, vodja enote

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content