Enota Jurček

Pomladno praznovanje v Jurčku

Zima se je končno poslovila in čeprav ima sneg svoj čar, si v vrtcu Jurček vsi želimo, da ga je babica Zima odnesla s seboj v sneženo deželo. Naš vrtec smo že prav lepo pomladno okrasili. Želimo si lepega vremena s soncem, da nas ne bo zeblo, ko bomo raziskovali bližnje gozdove in travnike. Želimo si opazovati, kako krajani obdelujejo svoje vrtičke. Komaj čakamo, da se odpravimo naokrog in opazujemo spremembe, ki jih v naravo prinaša pomlad.

Da, tako je, pomlad. Končno je le obiskala naše kraje. In ustavila se je tudi v našem vrtcu. Deklica Pomlad je v soboto, 20. 3. 2021, obiskala naš vrtec Jurček. Kakšna škoda, da nas ni bilo tam, da bi se lahko skupaj pozabavali. Ker ima te dni veliko dela, nas ni utegnila čakati. Pustila pa nam je pismo in nekaj presenečenj.  V igralnicah so nas v ponedeljek, 22. 3. 2021, pričakale njene prijateljice pomladne vile, ki bodo nekaj časa ostale z nami. Še dobro, da znamo veliko lepih pesmic, kajti pomladne vile imajo zelo rade prepevanje, še posebej, če pojejo prijazni otroci.

V sklopu praznovanja pomladi so v vseh skupinah otroci poslušali zgodbo  »Kakšne barve je pomlad«, avtorice Mojce Nose, ter ob njej spoznali oz. obnovili osnovne barve. Nato so najmlajši otroci v zemlji iskali semena rožic, ki jih je deklica Pomlad izgubila ter jih poskušali prirejati po barvi, pri čemer so jim še malo pomagale vzgojiteljice. Za konec so otroci še posadili nekaj jagod, ki jih je za njih pustila deklica Pomlad. Za starejše otroke je deklica Pomlad pripravila posebno nalogo. Za vsako skupino je v vrtcu pustila igro Posadimo rožice, s pomočjo katere otroci prepoznavajo, poimenujejo in prirejajo barve ter se navajajo na pravila družabnih iger. Seveda so tudi starejši otroci na igrišču posadili jagode, jih dobro zalili ter zaščitili pred mrazom, ki še ni čisto popustil. Pri pripravi praznovanja so nam pomagali nekateri starši, ki so nam podarili lesene zabojčke, zato se jim lepo zahvaljujemo. Posebno presenečenje pa nam je pripravil Zeleni raj – gospod Miha Kos, ki je našemu vrtcu podaril kar dve mladi drevesi in ju posadil na naše igrišče ter nekaj sadik jagod ter kompost, da jagode lahko rastejo v bogatejši zemlji. Gospod Miha Kos, najlepša vam hvala.

Marec je tudi mesec družine. V njem imata svoj poseben dan tudi očka in mamica. Trenutna situacija je kriva, da nismo mogli pripraviti nastopa ob materinskem dnevu v Kulturnem domu, tako kot smo načrtovali. Vendar smo se strokovni delavci vrtca skupaj z otroki odločili, da za starše pripravimo presenečenje na daljavo. Vsaka skupina otrok je za svoje starše pripravila kratek nastop, ki smo ga vzgojiteljice posnele in ob materinskem dnevu poslale staršem po elektronski pošti. Verjamemo, da smo jim s to majhno pozornostjo ogreli srce ob začetku pomladi.

To leto je posebno in takšno je bilo tudi naše praznovanje prihoda pomladi. Pomlad smo počastili, starše razveselili z nastopom in obogatili naše igrišče z jagodnimi zabojčki in novimi drevesi. Za njih bomo lepo skrbeli in jih pridno zalivali, zato komaj čakamo, da se bomo poleti lahko v senci dreves sladkali s sladkimi sočnimi jagodami, ki smo jih pridelali sami.

V imenu strokovnih delavcev in otrok napisala Tina Sirk

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content