Enota Jurček

Ogled živali v Senožetih

V četrtek, 18. junija 2015, smo se s Krtki odpravili peš v Senožeti na ogled različnih vrst živali. S seboj smo vzeli tudi našo gospodinjo Darjo, ki je bila povabila vesela.

Po zajtrku smo se obuli in namazali z zaščitno kremo proti soncu. Nato smo se prijeli bibe in se peš odpravili proti Senožetam. Na poti smo prečkali tudi most, ki je bil za otroke zanimiv, saj je občutek, da je spodaj reka, nekaj posebnega. Poleg tega s Krtki še nismo šli tako daleč peš. V Senožetah smo prečkali cesto in le še nekaj korakov nas je ločilo do Hlevčka. Tam nas je pričakala ga. Mojca.

Otroci so sprva živali opazovali skozi ogrado. Ga. Mojca je prinesla dva zajca in piščančka. Medtem ko so otroci božali živali, se je k nam približala tudi mucka. Kar sama se je ulegla pred otroke in s tem nakazala, naj jo božajo. Otroci so bili navdušeni nad živalmi, celo najmlajši deklici se jih nista bali.

Ker otroci niso kazali strahu, so lahko tisti, ki so želeli, šli do večjih živali v ogrado. Božali so kamerunške ovce, zebuje, koze, ponije itd. V ogradi so opazovali tudi vietnamske pujse, neme race, gosi, pave itd. Najpogumnejši so se usedli tudi na ponija.

Vse živali so bile izredno mirne in potrpežljive do otrok. Čutiti je, da so vzgajane z ljubeznijo. Radi bi se še tukaj zahvalili ga. Mojci, da si je vzela čas in nas z odprtimi rokami sprejela in nam razkazala svoj »mini živalski vrt«, ki je bil za naše najmlajše otroke posebno doživetje.

 Tanja Rozina, mag. prof. pred. vzg.

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content