Enota Jurček

Obisk tetke Jeseni v Jurčku

V petek, 23. septembra 2016, smo imeli v vrtcu Jurček pomemben obisk. Skupaj s pomočjo škrata Tinka je k nam prišla na obisk teta jesen.

Škratek Tinko je na svojem pohodu po našem igrišču izgubil 15 nalog. Tako starejši kot mlajši otroci so škratu pomagali poiskati naloge in seveda so morali te tudi pravilno rešiti. Naloge so bile med seboj različne, npr. gibalne, prepevanje pesmic, naštevanje pridelkov, plodov … Ob pomoči škratka Tinka pa so otroci opravili tudi orientacijski pohod za malega sončka.

Na koncu poti je najmlajše pričakala čisto prava teta jesen. S seboj je imela paleto barv, s katerimi je otroke tudi malo pobarvala. Imela je tudi polno košarico jesenskih pridelkov grozdje, koruzo, fižol … A najslajše je otroke čakalo v drugi košarici, to je bila sadna malica, ki so jo pomalicali kar na travniku s teto jesen. A s presenečenji še kar ni bilo konca. Teta jesen ni pozabila tudi na pravljico, ki smo jo skupaj z otroki prebrali na travniku.
IMG_9282IMG_9286
Tako smo v vrtcu Jurček na lep sončen dan obeležili prvi jesenski dan. Otroci pa so teto jesen spoznali na malo drugačen način. Sedaj nas čakajo še številne dejavnosti na temo jesen. Vsi skupaj pa bomo poskušali uloviti še zadnje tople sončne žarke in preko opazovanja spoznali, kako se narava jeseni spreminja.

Mateja Novljan, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content