Enota Jurček

Obisk Narodne galerije v Ljubljani

Konec oktobra je najstarejša skupina vrtca Jurček obiskala Narodno galerijo v Ljubljani. Tja smo se popeljali z vlakom, pred obiskom galerije pa smo si ogledali še staro mestno jedro Ljubljane.

V galeriji nas je pričakala vodička Nataša, ki nas je preko zgodbe Gal v Galeriji popeljala v svet slikarske in kiparske umetnosti. Po ogledu kratkega filma o škratu smo se s slikopisi odpravili raziskovat galerijo. Na potepu so nas spremljale živo naslikane zgodbe o pogumnem vitezu, o brhkih damah in o navihanih otrocih, ki so najljubše umetnije zelenega škrata Gala.

Ker pa je bil dan in je škratek Gal spal v samem vrhu Robovega vodnjaka, nam je vodička Nataša povedala, da je Škratek zelo vesel likovnih del, ki mu jih pošljejo otroci, zato smo se odločili, da mu napišemo pismo in ustvarimo najlepše slike zanj. Naslikali smo prave umetnije spečega Škrata in mu jih poslali.

Pred nekaj dnevi pa je k nam prispelo povratno  pismo. Pisal nam je sam Škratek, saj je bil zelo navdušen nad našim presenečenjem, zahvalil se nam je in nam napisal veliko spodbudnih in lepih besed.

Odločili smo se, da ga zagotovo še kdaj obiščemo. Mogoče kdaj proti večeru, kajti šele takrat se prebudi, da bomo z njim lahko še o čem poklepetali.

Špela Kranjc, pom. vzgojiteljice

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content