Enota Jurček

November v Jurčku

HVALEŽNOST JESENI
V času umirjanja narave, ko so vsi poljski pridelki pospravljeni v shrambo, je vrtec Jurček v sodelovanju s KS Jevnica, KUD Jevnica in POŠ Jevnica pripravil razstavo Hvaležnost jeseni.

V začetku  novembra, v nedeljo, 6. novembra 2016, se je v Jevnici odvijal prav poseben dogodek, ki si ga je lahko ogledal vsak, ki ima malo čuta za urejanje vrta in pridelavo jesenskih pridelkov. Pri razstavi smo sodelovali tudi z najmlajšimi, razstavili smo otroške izdelke ter risbice. Razstavo smo si tudi ogledali in tako v prijetnem vzdušju spoznavali, vonjali in tipali jesenske pridelke. Od vsega smo si na razstavi najbolje zapomnili buče velikanke, repo velikanko, gobe, solato, koruzo …

Tako smo na prijeten, predvsem pa spoznavni način obeležili še eno jesensko razstavo v Jevnici.

USTVARJALNA DELAVNICA V JURČKU
V četrtek , 24. novembra 2016, smo se v popoldanskem času odpravili nazaj v vrtec. Bili smo polni pričakovanj, s seboj smo prinesli vrečke z materialom za ustvarjalno izdelovanje adventnih venčkov. Adventni venčki, ki so nastali izpod naših rok, nam bodo krasili mize ali vhodna vrata v teh veselih decembrskih dnevih. Med izdelovanjem venčkov nismo pozabili niti na druženje s prijatelji. Svoje izdelke smo na koncu pokazali drug drugemu in jih v pričakovanju, da na njih prižgemo prvo svečko, odnesli domov.

OBISK UPOKOJENKE
Strokovni delavci v vrtcu Jurček smo za letošnje leto v svoj letni načrt vključili tudi sodelovanje z upokojenimi vzgojiteljicami. Prva je bila upokojena vzgojiteljica gospa Andreja Kuder. Na deževen petek, 25. novembra 2016, se nam je pridružila v vrtcu in za nas pripravila dve uganki, ki sta bili kar prelahki. A njenih presenečenj še ni bilo konec, povedala nam je tudi pravljico o Zajčkovi hišici. Otroci so ji z zanimanjem prisluhnili. Naučila nas tudi pesmico O petelinčku, ki je šel na goro. Za konec so na gostjino željo otroci iz vseh štirih skupin, še skupaj zapeli in zaplesali. Tako strokovni delavci kot otroci iz vrtca Jurček se gospe Andreji Kuder zahvaljujemo za sodelovanje in jo vabimo, da nas še kdaj obišče.

Mateja Novljan, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content