Enota Jurček

Mojca Pokrajculja na obisku

Stare pravljice so odlično izhodišče za uvajanje in utrjevanje različnih vsebin vseh področji kurikuluma. Vedno imajo tudi neko sporočilo in nauk, preko katerega si otroci lahko pridobivajo različne vrednote naše družbe. Mi smo se podrobneje posvetili vrednoti – humanost. Preko pravljične junakinje in lastnega zaključka pravljice, so otroci konkretno občutili kaj humanost pomeni tudi v resnici, saj so ves ta čas pridno skrbeli za ptičke in jih hranili v ptičji krmilnici pred igralnico. Tako so pridobivali tudi odnos do šibkejših – živali.
Pravljica jih je zelo motivirala, poleg vrednot so preko njene vsebine utrjevali tudi osnovne matematične koncepte in spoznavali predvsem kako poskrbeti za svoje zdravje, še zlasti pozimi. Pogovarjali smo se o zimskih oblačilih in hkrati tudi urili kako se samostojno obleči in sleči ter kaj vse potrebujemo da z primernimi oblačili ohranimo zdravje. Otroci so prepoznavali svoja in oblačila vrstnikov ter jih tudi razvrščali. Ob dejavnostih sem opazila napredek v komunikaciji in medsebojni pomoči ter sodelovanju.
unnamed (2) unnamed (3)

unnamed (4)Najslajše pa je to, da se lahko po vseh aktivnostih igrajo in skrivajo v »Mojčinem lončku« ki so ga izdelali skupaj z vzgojiteljicama.

Iris Mohar, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content