Enota Jurček

Majsko dogajanje v jurčku

Narava se je že »prebudila«. Drevesa zelenijo, travniki cvetijo, vrtovi se obdelujejo in tudi v Jurčku se odvijajo različni dogodki. Medse smo povabili Tačke pomagačke, ki so nam predstavile svoj program. Tri gospe so nam s tremi kužki popestrile dopoldne na vrtčevskem igrišču. Predstavile so svoje pse, izvedle nekaj trikov in prikazale skrb za osebno higieno psa. Otroci so šli s kužkom na sprehod in ga navdušeno božali, nekateri tudi krtačili.

V maju smo si v vrtcu ogledali tudi predstavo Teatra za vse z naslovom Nerodna miška Marjanca.

Sledil je Litijski tek, ki smo ga izvedli na travnatem igrišču Športnega društva Jevnica. Najprej smo ogreli telo z vajami. Nato pa smo prav vsi iz vrtca pretekli 200 metrov in zasluženo dobili medaljo za udeležbo na Litijskem teku. Otroci so ponosno prejeli medalje in jih nosili okoli vratu.

Mesec maj smo zaključili s taborniškimi dejavnostmi in preprostimi poskusi za otroke. Za nekaj časa smo postali pravi taborniki. Na igrišču smo najprej poslušali taborniške zakone in opravili taborniško prisego. Nato so otroci na igrišču prehajali med različnimi ponujenimi dejavnostmi. Lahko so se učili taborniško himno Dviga plamen se iz ognja ob spremljavi kitare, se igrali v šotoru, spoznavali in barvali taborniško zastavo ter si izdelali taborniško rutko. Na enem delu igrišča pa so ob pomoči vzgojiteljice izvedli pet preprostih poskusov za otroke (prestrašeni poper; eksperiment z mlekom – mešanje barv; reagiranje sode bikarbone in kisa – vulkan; ognjemet v vodi in poskus s svečo).

Da je bilo v Jurčku ta mesec res pestro in zanimivo si lahko ogledate v fotogaleriji.

Tanja Rozina

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content