Enota Jurček

Kuhajmo skupaj

Pri medvedkih letos spoznavamo tradicionalne slovenske jedi ter njihovo pripravo. Dejavnosti bodo potekale v okviru projekta Turizem in vrtec, v katerega sva vključili tudi  starše naših otrok.

iris iris1

S pomočnico sva se odločili, da bova aktivnosti izvajale mesečno preko kuharskih delavnic. Prvo smo izvedli že kar 24. oktobra, za večerjo smo si tokrat pripravili zelenjavno juho iz domače zelenjave, sirove štruklje ter sadje, kot sladico na malce drugačen način. Starše in otroke sva razdelili v dve skupini – prva je pripravljala juho, druga pa štruklje. Ko se je vse skupaj kuhalo, smo pripravili še sadje ter pogrinjke, na katerih smo na koncu našo večerjo tudi pojedli. Bila je zelo okusna.

iris2 iris3

Dandanes je tempo življenja hiter in naporen, zato ne moremo pričakovati, da bodo vedno prišli na delavnico vsi starši. Pa vendar se zavedamo, da je vse, kar v vrtcu počnemo, zaradi naših otrok. Ko sva videli navdušene obraze otrok, ki so neizmerno uživali v kuhanju, nama nikakor ni bilo žal, za preživeto popoldne, zato se bomo v taki obliki še srečevali.

                                                                                                                                                        Iris Mohar, vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content