Enota Jurček

Jurčkovih 40

Oktobra 1983 je Vrtec Litija dobil novo enoto v Jevnici, enoto Jurček, ki v letošnjem šolskem letu praznuje 40. obletnico. Okrogli jubilej smo proslavili v soboto, 6. 4. 2024, na vrtčevskem igrišču.

Povabljene je pred vhodom pozdravila nova tabla, zaposlene pa so obiskovalce povabile k sprehodu skozi prostore vrtca ter druženju na igrišču.

Prva igralnica je  ponudila vpogled v Jurčkov včeraj – rokopis govora, ki ga je imela ob otvoritvi dolgoletna vodja enote, ga. Nada Brečko, izjave otrok in staršev ob 20-letnici vrtca ter vzgojiteljeva gradiva, diaprojektor, stare slikanice in izvodi revij Ciciban iz takratnega časa so spodbudili obiskovalce k obujanju spominov na začetke Jurčka. Starši so v vrtec prinašali fotografije in se ob pogledu nanje spominjali trenutkov, ko so sami obiskovali vrtec v Jevnici.

V drugi igralnici smo na razstavo postavile risbe in izjave otrok, z idejami za Jurčkov jutri – obiskovalci so si lahko ogledali in prebrali, kakšnega vrtca si otroci želijo v prihodnje. Ker je moderna tehnologija že tesno vpleta v naš vsakdan, smo obiskovalcem in staršem v tej sobi ponudile QR kodo, preko katere so imeli možnost oddati tudi svoje želje in predloge.

V spodnjih dveh igralnicah smo ustvarile pravljični svet Irene Režek – otroci so preko gibalnega poligona spoznali njeno slikanico, z naslovom Dolgčas, ogledati si je bilo možno tudi njene ilustracije ter slikanice.

Nato so se obiskovalci zbrali na igrišču, kjer je vse prisotne nagovorila vodja enote, Tjaša Bajec, besedo pa je predala tudi ravnateljici Liljani Plaskan ter županu občine Litija Franciju Rokavcu. Otroci in starši so lahko sodelovali v ustvarjalnih in gibalnih delavnicah ter imeli možnost poslikave obraza. Vreme je bilo kot nalašč za sproščeno druženje s pogostitvijo na prostem.

Za presenečenje ob koncu je s svojim obiskom poskrbel raper Trkaj, ki je otroke še dodatno ogrel s svojimi Repki.

Jurček, vrtec, ki je ime dobil po bogastvu okoliških gozdov, ter srčnost zaposlenih otrokom že 40 let omogočata okolje, v katerem lahko rastejo, raziskujejo, se igrajo in učijo. Hiša, polna zgodb in spominov čaka nove generacije in z njimi dogodivščine, ob katerih bomo skupaj ustvarjali nove spomine. Za uspešno izvedbo praznovanja se zahvaljujemo Ireni Režek, Roku Terkaju ter drugim obiskovalcem, brez katerih slavja ne bi bilo.

Dragi Jurček, še na mnoga leta!

Polona Žagar Rupar

FOTO UTRINKI

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content