Enota Jurček

Jesenski dan v Jurčku

V našem vrtcu smo se letos odločili za projekt »Spoznavanje letnih časov preko gibalnih aktivnosti v naravi«. Cilji projekta se nanašajo na spoznavanje zakonitosti narave v različnih letnih časih, gibanje v naravi in utrjevanjem ekoloških vsebin.

Želimo si, da naši otroci uživajo v naravi, spoznavajo in prisluhnejo naravi ter so čimveč na svežem zraku, kar pripomore tudi k zdravju. Zato smo se v sredo, 5. 10., vse skupine podale v gozd, kjer smo vzgojiteljice organizirale dejavnosti skozi celo dopoldne.

Medvedki smo poleg utrjevanja hoje opazovali še podrast, plezali po deblih, plesali, tekali po travniku in tu pa tam pobrali kakšen kostanjček v našo košarico. Na svoji poti smo opazili tudi ogromno mravljišče, ki je pritegnilo našo pozornost.

jur1-jesen jur2-jesen

Tudi skupina muc se je v gozd odpravila s svojimi košaricami, ki so bile na koncu kar napolnjene do vrha. Na svoji poti so poleg ostalih stvari našli tudi lovsko opazovalnico, na koncu svojega izleta pa so se okrepčali in odžejali kar v gozdu.

jur3-jesen jur4-jesen

Jurčki, naši najstarejši otroci, pa so v gozdu spoznavali drevesa, otipavali njihovo lubje, primerjali debelino debel, opazovali in spoznavali podrast, poleg vsega tega pa so tudi oni v vrtec prinesli polne košare gozdnih dobrot.

jur5-jesen jur6-jesen

V gozdu smo vsi zelo uživali, zlasti najmlajši, za katere je bilo to nekaj novega in posebnega.

Iris Mohar, vodja enote

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content