Enota Jurček

Jesen je Jurčke posula z listki

Medtem, ko smo lovili še zadnje tople žarke, se je mraz že  pomešal med drevesne veje in nas. Narava se počasi odpravlja k počitku. Jesen je začela na nas posipati najlepše in najbarvitejše jesenske listke.

V gozdu nam je pokazala kakšne barve zna ustvariti, na nas je deževalo na stotine rumenega, škrlatnega zelenega in rjavega listja. Poslušali smo šelestenje listov med hojo, metali smo jih v zrak, se posipali z njimi, zbirali najlepše in jih spravljali v žepe, da smo jih v vrtcu lahko med seboj primerjali.

??????????????????????????????? ???????????????????????????????
Ko smo bili na sprehodih, se je narava bohotila z listki različnih oblik: velikimi, majhnimi, špičastimi, vijugastimi, gladkim, vsi so bili tako zanimivi …

Na igrišču nam je dala možnost, da smo z listki telovadili in iz njih sestavljali velike listnate slike. Vmes nam je nagajal vetrc in igra je bila neskončno zabavna.

Oh ta jesen, skoraj zasula nas je z vsem lepim, ugotovili smo, da kupi listja sploh niso tako preprosta stvar. Še posebej takrat, ko želimo, da se izpod njih pokaže naše igrišče. Morali smo ga pograbit, naložiti na samokolnico in odpeljati na naš kompostnik, kar pa ni lahka naloga. Še dobro, da nas je veliko in si med seboj lahko pomagamo. Jesen in veter nas vedno znova zabavata, ko na nas mečeta vse te listke, ki nam nudijo ogromno ustvarjalnosti in zabave.

Špela Kranjc, pom.vzg

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content