Enota Jurček

Izlet na Ljubljanski grad

Četrtek 3. oktober 2013, je bil za otroke skupine Jurčki poseben dan, kajti domenili smo se, da bomo raziskali in obiskali Ljubljanski grad in zmaja, ki tam prebiva. O zmajih  vemo veliko, saj smo prebrali veliko zgodbic o njihovih dogodivščinah.

Ta dan je bilo vse tako posebno, tako drugače. Zajtrkovali smo že čisto zgodaj, pred ostalimi skupinami in to zato, da smo se lahko čim hitreje z vlakom odpeljali v Ljubljano. Ko smo prispeli tja, se je pred nami odprlo veliko mesto. Sprva smo bili zelo navdušeni nad jatami golobov, ki so nas obletavale med ogledom železniške postaje, vendar ko smo od daleč zagledali grad, ki se nam je hitro približeval in na koncu vzpenjačo, ki se je spuščala po grajskem griču … potem smo vedeli, da smo na pravi poti. Med hojo do gradu so nas na poti pričakali zmaji, ravno tisti zmaji o katerih smo se pogovarjali v vrtcu in res so stražili zmajski most. Ogledali smo si še tržnico potem pa se nestrpno z vzpenjačo povzpeli na grad.

grad1  grad2

Na gradu sta nam vodički povedali, da nam je zmaj pustil skrivnostna sporočila in napotili smo se po njegovih sledeh ter tako raziskovali grad. Skrivnostna sporočila so nas vodila do grajskega vodnjaka, grajske kapele, kjer smo slišali zgodbo o zmaju in sv. Juriju, si ogledali top in topovske line, po strmih stopnicah smo se povzpeli na razgledni stolp iz katerega smo opazovali mesto Ljubljana, na koncu pa so nas njegova sporočila pripeljala do temne sobe, v kateri se je skrivala skrinja z zakladom. Navdušeno smo odprli skrinjo in si razdelili zaklad, potem pa se malo odpočili na grajskem dvorišču, kjer smo pojedli sendviče, ki so jih pripravile mamice.

grad3  grad4

Z vzpenjačo smo se spustili nazaj v mesto, potem pa se spet z vlakom popeljali do vrtca kjer nas je že čakalo kosilo. Bili smo tako utrujeni, da smo komaj pojedli kosilo, potem pa čisto vsi trdno zaspali.

 Špela Kranjc, pom. vzgojiteljice

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content