Enota Jurček

Darilo za prvi poletni dan

Otroci in odrasli v vrtcu Jurček smo komaj čakali, da se prične poletje, z njim topli dnevi, igre z vodo, sladoled in ostale počitniške radosti. Prvi poletni dan smo obeležili z ugankami v senci dreves na našem igrišču, s fotografijami, ki so nas spomnile na morje, na čofotanje v vodi, na vožnjo z ladjo, zidanje gradov iz mivke in na poležavanje na plaži. Ta dan so otroci še posebej uživali pri ustvarjalnih delavnicah na igrišču. Vsi so aktivno sodelovali in nastale so prave poletne umetnine, ki sedaj krasijo garderobe našega vrtca.

Smetana na torti tega dne je bila otvoritev senzomotorične table, ki so jo izdelali najstarejši otroci skupaj z Laro. Otroci so aktivno sodelovali pri načrtovanju in tudi pri sami izdelavi senzomotorične table. S pomočjo posameznih nalog na tabli bodo otroci razvijali svoje prstne spretnosti, preciznost in natančnost, vztrajnost, spoznavali oblike, števila in črke, naloge spodbujajo uporabo različnih čutil ter ponujajo različne miselne in finomotorične izzive.  Otrokom in Lari je na pomoč pri izdelavi priskočil tudi hišnik Matjaž, ki jim je pomagal pri pripravi materiala in pri nekaterih težjih delih.

poletje

Otrokom iz skupine Jurčki, Lari, Matjažu in Mirjam se vsi otroci in odrasli v enoti Jurček lepo zahvaljujemo, kajti tabla je velika pridobitev za naš vrtec.

 Tina Sirk, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content