Enota Jurček

Čarobni mesec – december

Pa je prišel. Prvi zimski dan. Prav ta dan je enoto Jurček z obiskom počastila babica Zima. Povedala nam je zgodbo Snežno drevo, ki je pričarala pravi zimski utrip. S čarobnim praškom je posula otroke in jim povedala, da bo kmalu poslala tudi sneg, ki ga otroci že nestrpno pričakujejo. Mi pa smo ji obljubili, da bomo uživali v kepanju, izdelovanju snežakov, sankanju …
???????????????????????????????
Babica Zima  je bila le ena mnogih dejavnosti, ki smo jih izvedli vzgojitelji v tem prazničnem mesecu. Poleg obiska dedka Mraza, so otroci eno dopoldne ustvarjali z babicami in dedki. Delavnice so se udeležili v velikem številu, kar kaže na tesno povezanost otrok in starih staršev. Lepo dopoldne je pričarala tudi čebelarka, ki nam je pokazala, kako se izdelujejo svečke iz naravnega voska. Vsak otrok je odnesel eno svečko tudi domov. Iskrena hvala, gospa Dremelj. Veseli smo vaših obiskov, sodelovanja.
??????????????????????????????????????????????????????????????
Takšne dejavnosti bogatijo ne le otroke, ampak tudi nas, vzgojitelje. Vseeno pa si vzamemo čas za tisto, kar je v mesecu decembru najbolj pomembno. Povezane dejavnosti brez hitenja – izdelovanje dekoracije, voščilnic, plesa ob praznični glasbi, petja, druženja … Naj ostane december otrokom v lepem spominu.

Tjaša Bajec, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content