Enota Griček

Pihalni kvintet policijskega orkestra na Gričku

V vrtcu Griček smo imeli priložnost spoznati Policijsko delo tudi na malo drugačen način. Predstavili so se nam člani Orkestra slovenske policije.  Prišlo je pet članov pihalnega kvinteta, ki so otrokom predstavili svoje instrumente in jim zaigrali priredbe otroških pesmi. Otroci so z njimi zapeli in uživali v ritmu in melodiji. Poskusili so se tudi v ritmičnem korakanju. Zelo so bili veseli njihovega obiska, spoznali so različne instrumente, ki spadajo v skupino pihal. Na obiskih v vrtcih je njihova naloga, da pomagajo otrokom premagati morebitni strah pred policijsko uniformo.
DSC_0020 DSC_0017
Predstavitev policijskega dela in varnost v prometu pa nam je predstavila policistka PP Litija, gospa Mojca Rajšek.  Za to srečanje smo se dogovorili zaradi dveh projektov, prvi je bil Otroške rajalne igre in pesmi iz ljudskega izročila, drugi pa skrb za varnost v prometu in ustrezno pripenjanje – Pasavček. Projekta sta se povezovala naključno. Pri prvem so otroci skupaj s starši izdelovali instrumente iz odpadnih materialov ter spoznavali pesmi in plese iz ljudskega izročila. Pasavček pa ima čisto drug vzgojni pristop oziroma nalogo. Ker smo s tem projektom začeli takoj po izdelavi instrumentov, so jih otroci vzeli večkrat v roke in igrali ter prepevali. Instrumenti so bili iz odpadnih materialov, zato smo se skupaj z otroki dogovorili, da izdelamo tudi pasavčka iz odpadne embalaže.
DSC_0528 DSC_0532
Otroci so v dejavnostih, ki smo jih izvajali skozi mesec, pridobivali znanja in veščine prometne varnosti ter upoštevanja prometnih predpisov. Spoznali so, da se lahko iz odpadnih materialov izdelajo koristni predmeti, ki jih lahko uporabijo pri igri. V vseh dejavnostih so zelo uživali in bili aktivni.

Renata Mlinar, dipl. vzgojiteljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content