Enota Griček

Bučkin dan

Popoldanske delavnice s starši so vedno zelo dobro obiskane. Starši se zavedajo, da je sodelovanje zelo pomembno za otroke, saj imajo takrat priložnost skupaj z njimi ustvarjati v vrtcu. V večini  zelo radi ustvarjajo in pomagajo otrokom, da  s skupnimi močmi izdelajo  izdelek, ki bo shranjen v zbirki vrtčevskih spominov.
Letošnje jesensko druženje  na Gričku je bilo malo drugačno kot ponavadi, poimenovali smo ga Bučkin dan. Otroci so cel dan pripravljali bučkine dobrote, kot so bučna juha in bučkin kompot, pobarvali so vsak svojo bučko in jo nato še »sešili«, ker jim jo je »zgrizla« miška iz zgodbice Buča debeluča. Popoldne na delavnici pa so skupaj s starši izrezljali strašno bučo. Iz steklenih kozarcev so s tehniko kaširanja  in barvanja s čopiči ter  z barvo, pomešano z lepilom, ustvarili bučko, ki jim bo svetila ob noči čarovnic. Z odtisi rok in s tempera barvami so izdelali okensko dekoracijo z motivom jesenskega gozda. Za piko na i je poskrbela naša kuharica, ki je pripravila bučkine polpete in s tem poskrbela za lačne trebuščke.

V tem mesecu  so otroci spoznavali lastnosti buč na različne načine: razlikovali so jih po obliki, velikosti, postavljali  nize iz različnih buč, raziskovali kaj je v njih, postavljali hipoteze, na primer ali ima buča vodo, naredili so cel kup poskusov, ki so jih  pripeljali do njim novih in uporabnih zaključkov. Spoznali so, da je v buči veliko vode, da ima okus po kumari, pripravili so bučkin pire, ki pa jim ni bil tako všeč kot krompirjev pire … Z bučko so se tudi posladkali, saj skuhali smo bučkin kompot, ki smo ga postregli na popoldanskem srečanju s starši.

Renata Mlinar, vzgojiteljica

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content