Vrtcu Litija prestižna nacionalna nagrada Zlati kabel

Cmepius – Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport že vse od leta 2006 šolam in vrtcem v Sloveniji podeljuje prestižno nacionalno nagrado Zlati kabel za najboljše projekte mednarodnega sodelovanja eTwinning (spletna platforma v okviru programa Erasmus+).  

V četrtek, 17.  12.  2020, je preko Zoom aplikacije in FB strani potekala spletna podelitev priznanj Jabolka kakovosti in Zlati kabel.

Vrtec Litija je za eTwinning projekt Rainbow kids prejel prestižno nagrado Zlati kabel za najboljši projekt v starostni kategoriji do 6 let. Nagrada predstavlja visoko priznanje za kakovostno opravljeno delo tako za vključene strokovne delavce kot tudi za naš vrtec in hkrati veliko spodbudo za naprej.

Projekt je bil tudi nagrajen z evropskim in nacionalnim znakom kakovosti. V projektu so sodelovali otroci v starosti od 3 do 6 let iz Slovenije, Portugalske, Turčije in Romunije  ter se preko barv, števil in živali spoznavali z angleškim jezikom. Projektno delo je bilo smiselno vpeto v kurikul (matematika, umetnost, jezik, okolje), učenje pa je potekalo individualno in v skupini skozi igro, prek raznolikih aktivnosti: petje, risanje, ples, komunikacija z vrstniki prek videokonferenc ter drugih virtualnih aktivnosti (npr. virtualni obisk živalskega vrta v Lizboni). Tekom projekte so nastale različne e-knjige na temo števil, barv in sadja, didaktična igra Spomin idr.

Koordinatoricam projekta – Vidi Kristan, Sabini Zarnik in Jeleni Šlankovič za velik uspeh iskreno čestitamo!

Posnetek si lahko ogledate TUKAJ.  Priznanje  pa TUKAJ.

 

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content