V Hotiču je snežilo!

Koledarsko leto se počasi bliža koncu in tudi v Tačku je zadišalo po prazničnih piškotih in okusnem  čaju. V dopoldanskem času smo v vrtcu pekli različne piškote, pomoč so nam nudili tudi starši. Nekateri so bili tako navdušeni, da so pekli še doma. Otroci s starši so na čajanko prišli pozno popoldan, ko se je pričelo večeriti. Ob klepetu in dobri volji so se posladkali s piškoti in čajem, ki so si ga sami izbrali in pripravili v skodelico, ki so jo prinesli od doma. Zunaj smo strokovne delavke prižgale svečke v lončkih, ki so jih otroci okrasili že prejšnje dni.

Vsak otrok je poiskal svojo »lučko«, nato pa smo odšli na 2. Tačkov pohod skozi vas Hotič. Naš cilj je že nekaj let na koncu vasi, kjer nas navdušuje barvna fontana ter božično okrašena hiša z okolico. Vso to zunanjo lepoto pa nadgradi izredna toplina in dobrosrčnost družine Karov, ki nas vsako leto pričakajo s toplim čajem in sladkimi dobrotami. Letos pa nas je čakalo prav posebno presenečenje. Sneg. Ne verjamete? Mi pa smo ga videli, padal je z balkona na naše glave ter se med glasnim vriščem otrok prijemal na dlani in tla.

Žar v otroških očeh je povedal, da je presenečenje res uspelo. Za spomin smo se vsi skupaj še slikali, ter si obljubili da se drugo leto zopet srečamo.

Zahvaljujemo se družini Karov, da nas vsako leto gostijo ter poskrbijo za nepozabne trenutke, ki otrokom  in tudi odraslim polepšajo že tako prijetne in čarobne predpraznične dni.

Vesna Celarec,  pomočnica vzgojiteljice

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content