Tradicionalni obisk v OŠPP

December je čas, ko se ljudje spomnimo na lepe trenutke, na stare prijatelje in si vzamemo čas drug za drugega.  To smo storili tudi v razvojnem oddelku v Vrtcu Litija. Spomnili smo se na stare čase in na naše prijatelje, ki so pred leti bili skupaj z nami v Lučki. Sodelovanje med vrtcem in OŠPP je dobro in naši medsebojni obiski so zdaj postali že del tradicije. Vsako leto se vsaj enkrat srečamo.

Tudi tokrat smo se v šolo odpravili peš, oziroma z vozički. Ob prihodu v šolo je bilo kar nekaj veselja. Nekateri otroci so se hitro spomnili drug drugega, drugi so bili le veseli,  da imajo obisk ali da so spet v nekem novem prostoru, polnem novih izzivov in možnosti za raziskovanje. Tudi odrasli smo  bili veseli, ko smo videli svoje bivše varovance, kako rastejo in napredujejo. In res je čudovit občutek, ko čutiš da se nekateri otroci še spomnijo dni, ki smo jih nekoč preživljali skupaj.  Ker je december mesec obdarovanj, smo za naše prijatelje izdelali nekaj didaktičnih iger s področja matematike, katera je tudi vsem nam v vrtcu letos poseben izziv. Naši gostitelji so nam najprej razkazali njihovo učilnico in igrače, nato pa smo skupaj z njimi odšli v njihovo senzorno sobo. Tam smo vsi skupaj uživali kar nekaj časa. Otroci so raziskovali prostor, ga doživljali in spoznavali z vsemi čuti, preizkusili so počitek na vodni postelji, »plavanje« v bazenu z žogicami, plezanje po različnih blazinah, čudili so se svoji podobi v različnih ogledalih, opazovali ribice v vodnih stolpih in se znova in znova izgubljali v nešteto pisanih lučkah, ki jih je bila vsa soba polna. Ob prijetnem klepetu in druženju je čas prehitro minil in spet smo morali nazaj v vrtec. Obisk v šoli se je končal z medvedki za naše otroke in ponudbo, da lahko enkrat tedensko pridemo uživat v senzorno sobo v OŠPP Litija. Kdo se lahko temu upre?

Res hvala Barbari in Vanji za prijaznost, gostoljubnost. Hvala za idejo o tedenskih obiskih senzorne sobe in hvala vodstvu šole za potrditev te ideje. Veselimo se vseh prihodnjih srečanj in nadaljnjega dobrega sodelovanja.

Tina Sirk, dipl. vzgojiteljica

Fotografije.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content