Strukturiran tečaj na Irskem in Erasmus dnevi 2023 v Vrtcu Litija

V okviru Erasmus+ projekta Empowered teachers, empower children, smo se tri sodelavke Vrtca Litija, v času od 9. do 14. 10. 2023,  udeležile strukturiranega tečaja na otoku, znanem po prostranih zelenih travnikih, ovcah in pristnih pubih – na Irskem.

 Pri organizatorju Europass Teacher’s Academy smo bile del manjše skupine, v kateri smo se ukvarjali s temo iskanja motivacije in energije za delo, saj sta visoka motivacija in dobra energija ključni pri opolnomočenju pedagoških delavcev in pomembno prispevata h kvaliteti dela in dobremu počutju na delovnem mestu. Vsebine so bile usmerjene v raziskovanje samega sebe, poglabljanje v situacije, ki nam povzročajo stres in negotovost, pa tudi v iskanje rešitev in učenje tehnik za spopadanje z izzivi tako v poklicnem kot tudi zasebnem življenju. Svoje izkušnje smo delile z ostalimi udeleženci tečaja in z veseljem prisluhnile njihovim dobrim praksam, ki so jih bili pripravljeni deliti z nami.

Uradni del programa je bil pospremljen s pestrim in zanimivim neformalnim dogajanjem. Ogledale smo si mesto Dublin in se naučile  osnovnih korakov irskih tradicionalnih plesov. Na organizirani celodnevni ekskurziji smo si ogledale star samostan Glendalough v nacionalnem parku Wicklow. Navdušil nas je tudi voden ogled po eni od mnogih irskih graščin – Russborough House.

V tem času pa so tudi v letošnjem letu po Evropi potekali Erasmus dnevi, katerih namen je širiti pozitivne učinke programa Erasmus+, ozaveščati pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja, s katerim v vzgojno-izobraževalnih zavodih izboljšujemo kakovost izobraževanja. Udeležile smo se dogodka Europass Food Fair, sejma dobrot z vse Evrope, na katerem smo navdušeno in resno predstavljale Slovenijo in bisere naše kulinarike. S ponosom lahko rečemo, da je bil slovenski kotiček izjemno obiskan, udeleženci so izkazali veliko zanimanja za našo državo in naše kulinarične dobrote. To je bila tudi priložnost za povezovanje z udeleženci iz drugih evropskih držav in obenem za promoviranje programa Erasmus+ in Erasmus Days 2023

( https://www.erasmusdays.eu/event/international-food-fair-and-erasmusdays/)

Po tednu dni smo se vrnile domov napolnjene z novo energijo, in hvaležne za izjemno izkušnjo, ki nam jo je ponudila Irska.

Špela Matijević Sedevčič

Foto utrinki 🙂

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content