Razstava Erasmus+ L. I. F. E.

V Vrtcu Litija želimo otroke opolnomočiti na področju socialno-emocionalnih kompetenc (na področju samozavedanja, samoregulacije čustev, socialnem zavedanju, empatiji ipd.). Tri skupine vrtca so se tako vključile v prvi mednarodni Erasmus+ projekt z naslovom L.I.F.E. Love! Improve! Feel! Educate! V prvem letu projekta smo z otroki spoznavali sebe, svoja močna področja in interese, razvijali tehnike sproščanja in samoregulacije čustev. Krepili smo odnose z vrstniki, se pogovarjali o prijateljstvu in družini, pripravili prvi video na temo prijateljstva I LOVE MY FRIENDS, ki smo ga delili z našimi prijatelji iz tujine. V zadnji letošnji temi smo se posvetili terapevtski vlogi živali in vplivu živali na samopodobo otrok. Obiskali so nas Tačke Pomagačke, policist s policijskim psom, zajčki, kužki, največje navdušenje pa je bil seveda izlet v Živalski vrt Ljubljana. Z zbiranjem starih rjuh in odej za Zavetišče za zapuščene živali smo z otroki krepili pozitiven odnos človeka do živali.

Kljub izredno pestremu letu in začetku sodelovanja v mednarodnem Erasmus+ programu smo na naše dosežke zelo ponosni in hvaležni za vse izkušnje . V ta namen smo za občane Litije, otroke in starše ter druge v prostorih Litijskega inkubatorja za skupnost in trajnost (v starem jedru mesta Litija) pripravili R A Z S T A V O projektnih rezultatov in nekaterih dejavnosti z otroki. V pripravo razstave smo vključili tudi nekaj otrok, ki so želeli sodelovati  – poslikava izložbe jim je odlično uspela! Nekaj naših skupin si je izložbo že ogledalo, vljudno vabimo na ogled tudi vas 😊. Razstava je na voljo na ogled od torka, 15. 6. 2021, do vključno torka, 29. 6. 2021, torej 14 dni.

Obenem si lahko pogledate tudi enega od filmčkov o mali in nagajivi Trmici, ki je obiskovala in zabavala naše otroke 😃 Trmica na obisku

Katja Hrastar Belšak

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content