Prav luštno je res na deželi

V sredo, 19. aprila, smo zaposleni iz Vrtca Litija pripravili že tradicionalno prireditev ob dnevu vrtca, tokrat z naslovom Prav luštno je res na deželi. Gimnazijska dvorana je bila napolnjena do zadnjega kotička. Obiskovalci so lahko uživali v nastopu otrok, ki so preko igre prikazali mnoga opravila na kmetiji kot so oranje njive, setev, košnja in spravilo sena, žetev, pobiranje pridelkov, ribanje zelja, obiranje sadja, tlačenje grozdja in še mnogo drugega. Prikazali so tudi dela na kmetiji v zimskem času, to je pletenje košar, luščenja fižola, ruženje koruze in priprava kolin. Nismo pozabili niti na živali na kmetiji, molžo ter izdelavo sira. Povezovalca prireditve sta bila gospodar in gospodarica kmetije, ki sta le s pantomimo nakazovala vsebino točk in celotno prireditev povezala. Za nepozabne trenutke je bilo poskrbljeno s snubitvijo njune hčerke, ki se je v zadnji točki zaključila s prikazom običaja šrange in s poroko.

Prireditev smo zaposleni začinili s svojim nastopom. Zaplesali smo kolo in ob ritmični spremljavi ljudskih instrumentov ter taktih harmonike zapeli. Celoten dogodek je požel velik aplavz in navdušenje obiskovalcev, kar priča o tem, da so vrtčevske prireditve izpeljane na zelo izviren in kakovosten način. Takšen dogodek lahko pripravimo le zaposleni, ki nas druži skupen cilj in svoje delo opravljamo odgovorno in srčno. Verjamemo, da smo VRTEC LITIJA, ki nas druži DOBRA ENERGIJA.

V dneh po prireditvi smo zaposleni dobili zelo veliko pohval, tako za idejo, rekvizite, sceno kot za celotno izvedbo. Vsem se iskreno zahvaljujemo za prijazne misli in besede, ki so bile izrečene ali zapisane. Takšna podpora nam pomeni še dodatno spodbudo za ustvarjanje novih zamisli za delo z otroki, ki se kažejo tudi v pripravi in izvedbi takšnih prireditev.

Na temo KMETIJA so otroci ustvarjali preko celega leta. Njihova likovna dela smo, skupaj z izvirnimi rekviziti, ki so jih otroci uporabili pri svoji igri na prireditvi, razstavili v avli občine Litija. Vse občane prijazno vabimo na razstavo, ki bo na ogled do konca maja!

Liljana Plaskan, ravnateljica

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content