Ponovno zaprtje vrtca od 1. do 11. aprila 2021

Spoštovani starši!

Vlada RS je 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter v univerzah in visokošolskih zavodih. Odlok velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021.

Vrtci bomo tako od 1. do 11. aprila 2021 organizirali le nujno varstvo. Nujno varstvo se organizira za otroke, katerih sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo delodajalca.

V času zaprtja vrtcev (oziroma zagotavljanja le nujnega varstva) so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Prosim vas, da skupaj s prijavo posredujete tudi POTRDILO delodajalca na e-naslov ravnatelj@vrtec-litija.si O razporeditvi otrok v enote oz. oddelke vas bomo obvestili v sredo 31. 3. 2021.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content