Poletne dogodivščine v enoti Kekec

Pričelo se je poletje, z njim pa so prišli tudi toplejši dnevi in čas za dopustovanje, razne poletne aktivnosti. Zato sta se v mesecu juliju skupini Miške in Žabice zaradi manjšega števila otrok združili v eno skupino. Vzgojiteljice v enoti smo poskrbele, da je bilo otrokom v vrtcu lepo – da so imeli veliko priložnosti za druženje, sklepanje novih prijateljstev, zabavo, pa tudi za nova spoznanja, učenja.
Ob sončnih dneh smo izkoristili priložnost in čim več časa preživeli na prostem, kjer so imeli otroci na voljo veliko različnih dejavnosti za urjenje svojih spretnosti, pridobivanje novih znanj ter tudi za sproščanje.

Naši malčki so uživali v igrah z vodo, spoznavali vodo v različnih stanjih, oblikovali peskov plastelin, skupaj smo preizkusili razne eksperimente, spoznavali podvodni svet, napravili svojo morsko restavracijo, se urili v lovljenju rib, prisluhnili prijetnim poletnim pravljicam, se kdaj pa kdaj tudi posladkali, skrbeli za naš vrt, ustvarjali, prepevali pesmi in prisluhnili željam ter dogodivščinam otrok.

Uspelo nam je tudi poslikati naše igrišče, na katerem imajo otroci sedaj še več možnosti za različne gibalne igre, ki jim omogočajo razvijanje gibalnih veščin in  učenje na različnih področjih.

Andreja Medved

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content