Obisk tujih partnerjev projekta Erasmus+

V septembru smo v vrtcu prvič gostili partnerje v okviru našega prvega Erasmus+ projekta L.I.F.E. Love! Improve! Feel! Educate!, katerega glavni namen je opolnomočenje otrok na področju čustev. Za naše strokovne kolege (vzgojitelje, učitelje, ravnatelje) iz vrtcev in šol iz držav Češke, Španije, Italije in iz Vrtca Pedenjped v Ljubljani smo pripravili različne aktivnosti na temo glasbe in socialno-emocionalnega učenja. Poleg aktivnega sodelovanja pri aktivnostih z otroki pa smo jim predstavili tudi oblike sodelovanja našega vrtca z družinami, prikazali video s kratkimi izseki na področju udejstvovanja našega vrtca na področju glasbene umetnosti, jim razkazali enoti Medvedek in Griček ter jih povabili še na ogled Osnovne šole Litija.

Poleg strokovnih vsebin smo jim v dveh dneh pri nas popestrili še z obiskom rudnika Sitarjevec, kjer je naše goste pozdravila podžupanja ga. Lijana Lovše. Po vodenem ogledu rudnika v angleškem jeziku smo se okrepčali s »sitarjevško malico«, ki jim je bila gostom zelo zanimiva. Zadnji dan njihovega obiska smo zaključili z vodenim ogledom gradu Bogenšperk, za prijeten grajski pozdrav so poskrbeli šmarski tamburaši.

Ob prvih 3 dneh v Vrtcu Pedenjped ter nato še 2 dneh v našem vrtcu verjamemo, da smo našim Erasmus+ partnerjem pričarali nepozabno izkušnjo v Sloveniji. Ob odhodu nam je bilo vsem težko, gostje so bili očarani tako nad naravnimi lepotami naše Slovenije kot tudi nad visokimi standardi na področju šol in vrtcev. Verjamemo, da smo naš vrtec, lokalne zanimivosti kot tudi našo Slovenijo dobro zastopali, saj so nam zagotovili, da ta obisk vsekakor ni bil njihov zadnji 😊 O tem, kako lepo smo se imeli, pa se lahko prepričate ob ogledu fotografij.

Katja Hrastar Belšak  

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content