Obisk iz turškega vrtca Keskesler

Z velikim veseljem smo v novembru v našem vrtcu tri dni gostili strokovne delavke iz vrtca Keskesler iz Konye, mesta v Turčiji. Ravnateljica vrtca Sükran, vzgojiteljica Fatma in učiteljica angleščine Sibel (v vlogi prevajalke) so v okviru njihovega Erasmus projekta pri nas opravile aktivnosti »sledenja na delovnem mestu« oziroma »jobshadowinga«. Želele so spoznati oblike dela, strategije in metode dela s predšolskimi otroki na področju matematike.

Tekom obiska smo tako obiskali vse skupine enote Medvedek in skupino Kapljice v enoti Jurček. Aktivno smo prisostvovali na matematičnih dejavnostih z otroki v skupinah prvega in drugega starostnega obdobja, si ogledali opremljenost igralnic, slikovna gradiva in druge didaktične oz. in učne materiale. Gostjam smo predstavili zanimivosti naše države, kraja Litija in našega vrtca ter naš izobraževalni sistem. Poleg naših tradicionalnih jedi so gostje spoznale in okusile tudi »slovenski tradicionalni zajtrk«. Poleg strokovnih razprav o izvedenih aktivnostih z otroki smo kolegicam iz turškega vrtca pripravili tudi mini razstavo didaktičnih iger na področju matematike, ki so jih izdelali strokovni delavci našega vrtca.

Sodelovanje in povezovanje s turškim vrtcem je bilo zabavno, prijetno in zelo strokovno. Tudi mi smo spoznali turški vrtec in njihovo kulturo, njihov izobraževalni sistem, se naučili nekaj turških besed in se naučili celo kuhati pravo turško kavo. Spoznali smo, da smo za življenje v naši lepi zeleni državi z visoko kakovostno predšolsko vzgojo lahko hvaležni in ponosni. Gostje so bile nad obiskom našega vrtca in Slovenije navdušene, veliko idej za delo z otroki bodo prenesle v svoje delo v Turčiji.

Vsekakor je bila tudi za nas to izjemno poučna in koristna izkušnja. Morda pa se z našimi turški prijatelji še kdaj srečamo 😊

Katja Hrastar Belšak

Nekaj foto utrinkov.

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content