Obisk DEDKA MRAZA

V dneh, ko se čudeži godijo, pride dobri mož in zvrhan koš. Za mamico copate, za očka tri kravate, za tebe pa sani, za dooooolge zimske dni.

Decembra je v naš vrtec prišel Dedek Mraz. Obiskal je vse enote Vrtca Litija. Skupaj s Snežinko sta risala nasmeh na obraz, tako otrokom kot odraslim. Snežinka je s svojim žametnim glasom pela zimske pesmi in tako pričarala pravo praznično vzdušje.

Da je lahko dedek prišel do vseh otrok po enotah, je imel kar nekaj prigod. Snežinka mu je nekajkrat skrila palico, s katero si pomaga na svoji poti. Pojedla mu je vso malico, ki jo je pripravila babica Zima. Se šalila z otroki, da dedka ne bo in še kaj bi se našlo. Ampak Dedku Mrazu je vseeno uspelo obiskati vse otroke v vseh enotah Vrtca Litija. Z otroki se je poveselil, izmenjal kakšno modrost, odgovoril na veliko vprašanj in poslušal nove pesmi, ki so jih zapeli otroci. Najraje sliši tisto o Sivi kučmi.

Vsakemu otroku je podaril darilce. V njem je bilo nekaj sladkega in nekaj uporabnega. Vsem je zaželel prijetne praznike in veliko dobre volje.

Dedek je obiskal tudi dom starejših občanov Dom Tisje v Šmelcu. Tudi tam sta s Snežinko presenetila oskrbovance in jih popeljala v čas otroštva in brezskrbne igre.

Luka Sterle

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content