Mesec požarne varnosti v Tačku

aš vrtec zelo dobro sodeluje z lokalno skupnostjo in že vrsto let nas v mesecu požarne varnosti – oktobra, obiščejo gasilci. Tudi letos je bilo tako.

V vrtec sta tokrat prišli dve gasilki, ki sta otrokom najprej postavili uganko, ki se je skrivala pod razrezanko. Otroci v manjših naseljih  so gasilcev vajeni, saj je večina krajanov članov gasilskega društva, zato so uganko brez večjih težav rešili. Gasilki sta na strokoven in preprost način otrokom predstavili obleko in opremo gasilcev ter v dejavnost spretno vključevali otroke. Na igrišču pa se nam je pridružilo še več gasilcev PGD Hotič, ki so se pripeljali z novim avtom. Otrokom so ga z veseljem razkazali in jih povabili k brizganju vode.

Svoja spoznanja in izkušnje pa so otroci lahko še obogatili z obiskom gasilske brigade v Ljubljani, kjer nas je prijazno pričakal gospod Požaršek, očka naše varovanke Naje. Pokazal nam je vozila z raznoliko opremo, čolne in starodobnike. Med našim obiskom smo lahko videli kar dve intervenciji in bili priča neverjetni odzivnosti gasilcev.  Pika na i pa je bila vožnja z gasilskim avtom in prižganimi lučmi ter sireno.

Za sodelovanje se vsem deležnikom najlepše zahvaljujemo ter pozdravljamo z gasilskim pozdravom »Na pomoč«!

Mojca Grošelj Radulovič, vodja enote Taček

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content