Medgeneracijska pravljica

Vabilo na uprizoritev glasbene pravljice Grad gradič priznane slovenske skladateljice Mire Voglar ni nakazovalo velikega projekta, ki so ga izpeljali uporabniki medgeneracijskega središča Šmelc. Vendar je bila to velika preizkušnja za nastopajoče, ki so avtoričino delo izvrstno predelali tako, da so do izraza lahko prišli vsi nastopajoči. Otroci Vrtca Litija enote Ribica so simpatično oživeli pravljične like, solisti Glasbene šole Litija – Šmartno so z inštrumenti zvokovno podkrepili njihov nastop, združeni pevski zbor, v katerem so sodelovali vrtčevski otroci, učenci glasbene šole, stanovalci Doma Tisje enote Litija in uporabniki VDC-ja Zagorje enota Litija, pa je s pesmimi dopolnil odrsko dogajanje. Tudi slavnostna gostja prireditve, avtorica glasbene pravljice, je bila nad videnim in slišanim navdušena.

IMG_6232 IMG_6204

Vesela in ponosna sem, da je bil moj otrok del te izjemne predstave. Ne le zaradi nove izkušnje nastopanja pred številnim občinstvom, temveč predvsem zaradi sporočilne vrednosti dogodka. V njem se namreč odslikavajo vrednote, kot sta sodelovanje in spoštovanje drugačnih in starejših, ki jih otroci ponotranjijo preko izkušenj.

Rada bi pohvalila vse skupine uporabnikov medgeneracijskega središča Šmelc, ki tkejo niti sožitja in predstavljajo dober zgled za kvalitetno sobivanje v skupnosti. Želim vam uspešno povezovanje še naprej.

Barbara Težak, mamica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content