Grad gradiček

Nekoč v davnih časih je na hribu stal grad, ki se je imenoval Gradiček. V njem sta živela kralj in kraljica s svojimi služabniki. Kralj Franc je bil zelo prijazen kralj. Svojo ženo Jožefino je večkrat na dan povabil na sprehod. Velikokrat sta obiskala tudi rokodelce, ki so delali na grajskem dvorišču. Spletična je pomagala kralju in kraljici pri oblačenju, pestovala je njunega otroka in hodila z njima na sprehod.

Vsi na gradu so bili prijazni drug do drugega. Skrbeli so, da je bilo vse narejeno in urejeno. Viteza, sta imela zelo pomembno vlogo. Stražila sta grad in skrbno pazila, da ne bi v grad prišli sovražniki. Včasih sta se tudi mečevala, da sta zabavala kralja.

Kuharji so se v grajski kuhinji potrudili, da so pripravili okusno hrano, obrtniki pa so izdelovali pohištvo in različne pripomočke za kralja in kraljico.

Ker so vsi pridno delali, sta jih kralj in kraljica večkrat povabila na malico.

Tako so grajsko življenje doživeli otroci skupine Metuljčki in ob tem razvijali različne spretnosti. Dobili so izkušnjo o hitrosti spreminjanja in zgodovinskih spremembah. Urili so se v različnih tehničnih opravilih in razvijali tehnično ustvarjalnost. Ob vsem tem pa so razvijali jezikovno zmožnost v različnih funkcijah in položajih ob vsakodnevnih dejavnostih ter v različnih socialnih situacijah.

Slavi Hostnik, dipl. vzgojiteljica

Fotografije

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content