Festival vrtca – MAVRIČNO IGRIŠČE

Zadnji petek in soboto v septembru je bilo na igrišču na Rozmanovem trgu igrivo, veselo in mavrično. S sodelavci smo ob 90-letnici predšolske vzgoje v Litiji pripravili festival, ki smo ga poimenovali Mavrično igrišče.
Že dan prej smo igrišče odeli v mavrične barve ter v petek zjutraj pripravili še mavrično konstrukcijo, ki je stala v središču igrišča in je z barvnimi cevmi nakazovala barvito dogajanje po vsem prostoru.

Otroci so se poigrali z različnimi igrami, se razgibali v športno-gibalnem kotičku, preizkusili svoje spretnosti v likovnem in mizarskem kotičku, se ustavili v knjižnici na prostem, pihali različne mehurčke, zaigrali na instrumente, v soboto pa tudi zaplesali ob animaciji plesnega društva NLP. Veliko zanimanja je bilo pri poslikavi obraza, kjer so nastajale prave umetnije na obrazih in rokah malih obiskovalcev.

Vzgojiteljice so otrokom zaigrale dve predstavi: Pika praznuje in Lunino kraljestvo. V petek je Piko Nogavičko spremljal pravi konj in mnogi otroci so se ga lahko dotaknili in nanj celo odtisnili svoje barvne dlani. Iz grl naših malčkov je bilo slišati tudi vrtčevsko himno, ki jo otroci zelo dobro in ponosno zapojejo.

012cb50d09362797d5fc8f3806d65a6d84c25d3813.jpg 01ed69fa1864f1146a439edbfcfd472bf941f01e4c.jpg

Polno obiskana je bila stojnica s čarobnimi napoji. Čarovnici sta pripravili zanimive in malce strašljive napoje ter prigrizke. Obiskovalci so lahko poskusili zmajev pogum, samorogovo mavrico, hrustljave ličinke, pajkovo marmelado, črve in deževnike v kompostu in še kaj.
Na mavričnem igrišču je dišalo tudi palačinkah. In ne le dišalo, obiskovalci so lahko okusili ameriške palačinke z različnimi nadevi in posipi, ki so jih pripravljali naši kuharji. Žejo so lahko pogasili z limonado. Potrpežljivost so otroci urili v vrsti, ko so čakali, da zavrtijo kolo sreče. Kolo sreče je otrokom najprej ponudil različne naloge s področij vrtčevskega kurikula, nato pa so prav vsi dobili tudi simbolično nagrado oz. dobitek.

Pestro dogajanje sta spremljali in popestrili maskoti Maček Muri in Bojan. Razveseljevala sta male in velike ter se z njimi fotografirala v foto kotičku. Staršem in otrokom je bila na voljo izmenjava otroških knjig in iger: PRINESI – ODNESI. Odzvali pa smo se tudi predlogu za zbiranje prostovoljnih prispevkov za malega Krisa.

Veliko število obiskovalcev, zahvale in pohvale, ki smo jih prejeli že med festivalom ter tudi kasneje, pričajo, da je tak dogodek izjemno zanimiv za družine z malimi otroki in si ga še želijo. Kdo ve, morda ga pripravimo še kdaj 🙂

Liljana Plaskan

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content