Dobrodošli v novem vrtčevskem letu

Počitnic je konec in tudi Vrtec Litija je na široko odprl vrata v vseh devetih enotah. Prvič bo vrtčevski prag prestopilo 150 otrok, vseh skupaj jih bo naš vrtec v tem letu obiskovalo preko 600. September je namenjen postopnemu uvajanju, saj se tako otroci kot starši soočajo z veliko spremembami. Mnogi starši se prvič za dlje časa ločijo od otroka in to obdobje je lahko čustveno precej zahtevno. Otroci se na spremembe odzivajo različno, večina z jokom in razdražljivostjo. Vse težave pa izginejo, ko otrok sprejme novo okolje in se začne navezovati na vzgojiteljice, ki mu v času odsotnosti staršev nudijo občutek varnosti. Pomembno je, da starši zaupajo vzgojiteljem in se v času uvajanja dobro počutijo, saj
njihova čustva otroci zelo dobro prepoznavajo in se na njih odzivajo.
Otroci, ki se po počitnicah vračajo v vrtec, večinoma uvajalnih težav nimajo oziroma se hitro navadijo na nove vzgojitelje in nove igralnice. Radovedno in z veseljem sprejemajo nove izzive, s starimi/novimi prijatelji raziskujejo novo okolje in se veselijo novih dogodivščin. V vrtcu se bomo potrudili, da bo uvajalno obdobje za otroke čim manj stresno, da se bodo počutili varno in sprejeto.
Spoštovani starši, zato le z zaupanjem in pogumno vstopite v naš vrtec. Vse svoje morebitne skrbi zaupajte vzgojiteljem in verjemite, da bo vse dobro. Kmalu bo vaš malček z veseljem obiskoval vrtec in pridobival nove in zanimive izkušnje.

Liljana Plaskan, ravnateljica

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content