Dejavnosti v vrtcu v »corona« času

Kljub zaprtju vrtcev po Sloveniji, v Vrtcu Litija obratuje večina enot za nujno varstvo otrok. Strokovne delavke se trudimo, da otrokom ponujamo pestre in zanimive vsebine ter jim poskušamo zagotoviti prijetno, domače in čim manj stresno okolje ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ.
V tem času smo z otroki iz enote Taček dodobra spoznali kotičke Hotiča, kjer še nikoli nismo bili. Odkrili smo »skrivno« gozdno jaso, opazovali potoček, ki se zliva v reko Savo in »lovili ribe ». Ugotovili smo, da se lahko igramo in prijetno preživimo čas tudi brez igrač.
V decembru smo imeli veliko dela z okraševanjem vrtca za praznične dni. Razveselili pa smo se tudi prve pošiljke snega, iz katerega smo lahko izdelali majhnega snežaka. Na kratko smo se preko zooma videli z otroki, ki jih že dolgo ni v vrtcu. Obiskal nas je Dedek Mraz in nam pustil darila, videli pa smo ga le na računalniku.

Ali uganete kaj najraje delajo naši najstarejši otroci? Prišepnila vam bom na uho, ker ne verjamem, da ste pravilno odgovorili 😉

Ko najmlajši otroci zaspijo, gremo  v pisarno, kjer se pogovarjamo. Vedno znova me preseneti, o čem vse razmišljajo, kaj vse bi radi povedali in pogovarjali bi se v neskončnost.  Ta čas izkoristimo tudi za »napletanje« zgodb s pomočjo Kart pripovedovalk, delamo naloge za tako imenovano »malo šolo«, igramo družabne igre ter se igramo z igračami, ki niso za »ta male«.
Skratka, »lušno« se imamo, pa vendar pogrešamo ostale prijatelje in se že veselimo časa, ko se bomo lahko spet skupaj igrali.

Mojca Grošelj Radulovič

FOTOGRAFIJE

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content