Predavanje dr. Tine Bregant

V našem vrtcu se zaposleni vsako leto udeležujemo predavanj, ki jih za nas izvedejo strokovni predavatelji iz različnih področij. V ta namen smo v oktobru 2019 zaposleni poslušali strokovno predavanje z naslovom »Kar otrok želi, ni nujno tudi tisto, kar potrebuje za zdrav razvoj«. Predavateljica doc. dr. Tina Bregant je otrokov gibalni in čustveni razvoj podkrepila z razlago s področja nevroznanosti in medicine. Zaposleni smo tako pridobili nova znanja s področja razvoja možganov in čustvovanja, hkrati smo osvežili že poznane vsebine.
Predavateljica je za starše pripravila predavanje z istim naslovom, a v bolj aktivni in zanimivi obliki, vsebino je prilagodila vprašanjem in dilemam staršev. Prisotni so tako pridobili konkretna priporočila, kaj otrok v čustvenem izbruhu potrebuje in kaj se z njim dogaja, kaj otrok potrebuje za zdrav razvoj in kako lahko spodbujamo otroka za čim večji uspeh v njegovem življenju.

Popolnih staršev ni in glede na raziskave dober starš naredi vsaj 25 vzgojnih napak na dan. Vseeno pa lahko starši z ljubečim, toplim in spoštljivim odnosom do otroka kljub našim občasnim »napakam« otroka uspešno vodimo po njegovih poteh življenja.

Zapisala: Katja Hrastar Belšak

Članek je dostopen TUKAJ

 

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content