Enota Kekec

V pričakovanju pomladi

V Vrtcu Litija smo v veselem pričakovanju, pričakovanju pomladi. Vzgojiteljice z otroki v vseh enotah organizirajo dejavnosti, ki na poseben način obeležijo prihod pomladi. V enoti Kekec na Savi smo se odločile, da ta dogodek povežemo z nočnim spanjem otrok v vrtcu.

pomlad
V ponedeljek, 21. marca 2016, so starši pripeljali otroke ob 18. uri. Otroci so s seboj prinesli svetilke, ki so jih izdelali doma in vse potrebno za spanje v vrtcu. Ko smo bili vsi zbrani, smo se s svetilkami odpravili na večerni sprehod po gozdi poti do jase, kjer nas je čakala deklica Pomlad s svojimi darovi in presenečenji. Deklica Pomlad je bila zelo lepa, v zelenih oblačilih in posuta z rožicami. Na glavi je imela venček, ki ponazarja lepoto in čarobnost tega letnega časa. Otroci so bili ob srečanju z deklico presenečeni, navdušeni nad njeno lepoto, ostali so brez besed. Deklica Pomlad jih je prijazno nagovorila, postavljala jim je vprašanja, se z njimi pogovarjala in jim povedala, kakšno je njeno poslanstvo. Bilo veličastno. Otroke in vzgojiteljice je presenetila z darilci.

pomlad1pomlad2
V vrtec smo se vračali z lučkami, ko je bila že popolna tema. Čakala nas je večerja. Po večerji nas je presenetil še Miha z rojstnodnevno torto. Pred spanjem smo se družili v telovadnici, kjer so rajali. Nato smo se pripravili na spanje v telovadnici. Spali smo v spalnih vrečah, ki smo jih prinesli od doma. Utrujeni smo prisluhnili še pravljici za lahko noč.
pomlad3pomlad4
Starši so bili veseli in zadovoljni, saj je potekalo nočno spanje v vrtcu brez problema. Otroci komaj čakajo ponovitve, vzgojiteljice pa smo vesele, da nam otroci zaupajo in se imamo skupaj lepo tako podnevi, kot ponoči.

Maridi Mustedanagić, vzgojiteljica in vodja enote

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content