Teden otroka v Jurčku

V enoti Jurček smo teden otroka obeležili s pestrimi dejavnostmi za otroke. V ponedeljek nas je obiskala upokojena vzgojiteljica Darja Marzidovšek. Skupaj smo sestavljali izmišljarije ob harmoniki. Na melodijo Ringa raja so starejši otroci, skupaj z vzgojiteljicami, sestavili besedilo na temo jesen.

(Melodija: Ringa raja)

Spet jesen je k nam prišla,
prinesla nam je jabolka,
hruške, slive in krompir,
vse na mizi bo zvečer.

Kostanj pada že z dreves,
listi plešejo vmes,
naša pa družina vsa,
v gozd na sprehod bo odšla.

IMG_0709 IMG_0710
Mlajši otroci so uživali v poslušanju izmišljarij in jesenskih pesmi. Torek je bil dan pravljic. Obiskala nas je knjižničarka iz litijske knjižnice in nam doživeto povedala pravljico Veliki skakač. S seboj je imela nove knjige, slikanice za vse starosti otrok.
IMG_0715 IMG_0734
V sredo smo zaposlene pripravile lutkovno igrico Debela repa. Repo so otroci skušali tudi ribati in ugotovili, da je to kar težko opravilo. Repo so otroci z veseljem tudi okušali. V četrtek so nas v vrtcu obiskali gasilci – PGD Jevnica. Mlajšim otrokom je gasilka povedala pravljico Radovedni nosorogec in ogenj. Nato so si ogledali gasilsko opremo in gasilska oblačila. Starejši otroci so si podrobno ogledali tudi gasilski avtomobil.

IMG_0744 IMG_2997
V petek so otroci od doma prinesli igrače in se poigrali z otroki iz drugih skupin. Teden je minil v sproščenem vzdušju ter z zanimivimi vsebinami za otroke.

Tjaša Bajec

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content