Športni zaključek v enoti Jurček

Že kar globoko smo zakorakali v mesec junij. Mesec, ki prinaša malo vznemirjenja in radosti. Na eni strani hrepenenje po počitnicah, na drugi strani občutki, da so otroci naredili korak naprej, postali starejši in modrejši. Da bodo najstarejši čez dobra dva meseca sedli v šolske klopi, da bodo mlajši zamenjali vzgojiteljice ali pa le sobo… Junij je tudi mesec, ko se zaključi vrtčevsko leto in to smo letos v Jevnici naredili drugače kot pretekla leta.

???????? ????????
Zaposlene strokovne delavke vrtca Jurček smo se povezale in nastala je ideja, da naredimo zaključek na igrišču športnega društva Jevnica. Odločile smo se, da vsaka pripravi eno športno dejavnost za otroke. Tako je nastalo 8 športnih aktivnosti. Zaključek so odtvorili Zasavski rogisti, ki so nam zaigrali nekaj skladb. Otrokom smo ob vstopu na igrišče delile vodo in »rožice« iz papirja, na katerih je bilo osem oštevilčenih cvetnih listkov. Otroci so se skupaj s starši porazdelili po pripravljenih športnih dejavnostih tako, da so pogledali, katero številko imajo obkroženo. Z obkroženo številko so začeli in na zvok raglje po treh minutah zamenjali gibalno postajo. Na vsaki postaji so dobili štampiljko. Ko so imeli zbrane vse štampiljke za vseh osem postaj, so dobili za nagrado sladoled.

???????? ????????
Vse prehitro je leto minilo in kmalu bomo zakorakali v novo vrtčevsko leto. Do takrat pa vsem želim prijetne in mirne počitnice, polne igrivosti, radosti in sreče!

Tanja Rozina

Facebook
01 896 25 30
tajnistvo@vrtec-litija.si
Skip to content